Dodela nagrade za najboljeg srednjeg blokera Majskog turnira (©OSS)
Dodela nagrade za najboljeg srednjeg blokera Majskog turnira (©OSS)

Maša Kirov dobila priliku u juniorskoj reprezentaciji: Želim sve Nišlije da učinim ponosnim

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.07.22. | 18:34

Reprezentacija koju predvodi sa klupe Vladimir Vasović otputovala na Evropski olimpijski festival mladih

Trud i rad se uvek u nekom trenutku isplate. Dobre partije ostanu negde zabeležene, pa nagrada kad tad stigne. Osetila je to na svojoj koži i mlada odbojkašica Maša Kirov (17). Iza nje je veoma uspešna sezona u dresu Odbojkaškog kluba Beograd, koja nije promakla selektoru juniorske reprezentacije Vladimiru Vasoviću.

Talentovana igračica koja pokriva poziciju srednjeg blokera danas je sa nacionalnim timom otputovala na Evropski olimpijski festival mladih koji se održava u Banskoj Bistrici. Na EJOF-u juniorke čekaju dueli sa Italijom, Slovačkom i Slovenijom, a posle toga ako ostvare dobar učinak u grupi i borbe za medalje.

Izabrane vesti

"Nadamo se najboljem. Imamo veliku želju da postignemo uspeh i daćemo sve od sebe. Taj duh smo pokazale i tokom priprema, zajedno sa našim stučnim štabom", rekla je za Mozzart Sport Maša Kirov.

Prve odbojkaške korake napravila je u Nišu, a pet godina kasnije krenula je put glavnog grada.

"Počela sam da treniram sa deset, a odbojku sam izabrala jer je to timski sport, a ja sam druželjubiva i volim da se takmičnim. U početku je sve to bilo rekreativno, a vremenom je postajalo sve ozbiljnije".

Dolazak u Beograd je bio ogroman korak za tinejdžerku i njenu porodicu.

"Bio je veliki izazov, bilo je teško i meni i mojim roditeljima, ali uz pomoć ljudi iz kluba i saigračica brzo sam se navikla. Odbojkaški klub Beograd pruža sve što je potrebno mladim igračicama. Treneri su posvećeni svakoj odbojkašici posebno... Imam mnogo kvalitetnih igračica koje su u tom klubu stasale, pa me to dodatno motivisalo za što bolje rezultate".

Iako je imala problema tokom prethodne sezone, nije klonula duhom nijednog trenutka.

"Cela godina je bila veoma naporna, ali i lepa. Morala sam da budem oprezna zbog povrede kolena koju sam doživela ranije, ali uz pomoć trenera koji je vodio računa o mom angažovanju tokom treninga i utakmica, sve je prošlo bez problema. Dobila sam priliku i u reprezentaciji Beograda na Majskom turniru, na kome sam izabrana i za najboljeg blokera u zaista velikoj konkurenciji".

Sve što je prikazala u ekipi koju sa klupe vodi Dejan Krpović, ima šansu da nadogradi u reprezentativnom dresu. U Slovačkoj će prvi put nositi ovu opremu na zvaničnoj utakmici.

"Svi moji najbliži mi daju punu podršku i ponosni su na mene. Dobila sam veliku šansu i nadam se da ću je iskoristiti i učiniti sve Nišlije ponosim", zaključila je Maša Kirov.


RASPORED UTAKMICA NA EJOF-U

Ponedeljak

11.30: Srbija - Italija

Utorak

16.30: Srbija - Slovačka

Sreda

11.30: Srbija - Slovenija


tagovi

ŽOK Beogradženska juniorska odbojkaška reprezentacija SrbijeMaša Kirov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara